Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

26 Haziran 2016 Pazar

♥ Life is Strange ♥


Herkese merhabalar efenim.Bugün sizlere oynayanların kalbini üzüntüyle parçalayan bir oyun olan Life is Strange yani Türkçe tabiriyle ''Garip Hayat yada Garip Hayat'' adlı oyunu tanıtacağım.

İlk önce oyunun konusunu okumanız için şöyle bir kopyala yapıştır yapacağım.

Konusu

Life Is Strange'in konusu 7 Ekim 2013 haftasında geçmektedir ve kurgusal kasaba Arcadia Bay, Oregon'da bulunan Blackwell Akademisi 12. sınıf öğrencisi Maxine Caulfield'ın perspektifinden anlatılmaktadır.
Oyun Max'in büyük bir hortum tarafından yıkılan bir deniz fenerinin yanında gözlerini açmasıyla başlar. Aniden Mark Jefferson'ın fotoğrafçılık dersinde uyanır. Uyandıktan bir süre sonra tenefüs zili çalar, lavaboya gittiğinde bir adamın bir kıza silah çektiğini ve vurduğunu görür. Bir anda geçmişe, derse döner ve zamanı geriye sarabildiğini farkeder.


Gelelim benim yorumuma :D Grafikler oldukça güzel.Oyun aslında seçimlerimize göre değişen bir oyun.Mesela oyunda birisine iyi davranırsan oda sana iyi davranıyor kötü olursan kötü ve oyunun sadece bilindik 2 sonu var.Oyunu acayip sevdim.Kendimi ana karekter Max yerine koyup öyle oynadım ve kararlarımı oyunun gidişatına göre verdim.Açıkçası kararlarımı iyi verdim diye düşünüyorum.Oyundaki karekterler bakımından Max'ın arkadaşı olan Chloe'yi çok ama çok sevdim.Aslında oyun Chloe üstüne çevrili diyebilirim.Max onu kurtarabilmek yaşatabilmek için hep zamanda yolculuk yapıyor.Gelelim okula gittiğimiz akademideki insanlara ve şehre..Hepsinin canı cehenneme adamım (amerika zenci şov).Ben bu kadar kötü kişi yada şehir görmedim.Hele ki bir hocamız var fotografçı maşallah.Ben ondan kötüsünü görmedim arkadaş.Yüzüne tam tükürülmelik.Oyunu oynayıp neden öyle dediğimi anlarsınız.Belki adama küfür bile edebilirsiniz.
Gelelim ben ne yaptım hangi sonu seçtim.Tabiki canım arkadaşım Chloe'yi alıp kasabayı havaya uçurdum nihahha (şeytani gülüş).
Oyunu oynarken hem sevindim hem üzüldüm diyebilirim.
Gelelim oyunu hangi siteden indireceksiniz.Aşağıdaki tıkla yazısı olan resme tıklayın ve indirme sitesine gidin.
Gelelim sen bu oyunu İngilizce nasıl oynadın nasıl anladın? diyorsunuz.İngilizce oynamadım.Türkçe oynadım ve oyunun konusunu ve konuşmaları kaptım.En güzel şey kendi dilinde oynayıp anlamak arkadaş.Aşağıda tıkla yazısı olan resme tıkladığınızda Türkçe yamasını da siteden indirebilirsiniz.
Evet kısaca oyun tanıtımı yaptım ve yorumumu ekledim.Birde oyundan birkaç kesit ekleyelim.




 Oldukça güzel grafikleri var.Resimlerden de gördüğünüz gibi.Oyun içerisindeki müzikler de aşırı hoş ve güzeller.
Evvet bu yazımında sonuna geleyim böylece.Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.

3 yorum:

  1. Çok oynamak istiyorum ama bilmiyorum ya bi arkadaşım sıkıcı hep geçmişe gidip duruyorsun demişti... tereddütte kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun sıkıcı değil aslında.Geçmişe gidip duruyoruz sadece geçmişe gidişler biraz uğraş gerektiriyor hepsi o kadar.Bence tereddütte kalmamalı oynamalısın benden söylemesi :) Oyun içerisinde öyle seçenekler geliyor ki o seçeneklere göre sana öyle bir davranıyorlar ki of of :D

      Sil
    2. oyun mükemmel aynen.Eğer tereddütte kaldıysan,youtube de birçok youtber oyunu oynuyor.Onları izleyip fikir sahibi olabilirsin :)

      Sil