Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

23 Eylül 2016 Cuma

♥ Bilgisayarınız İçin Wallpaper Nasıl Yapılır? ♥


Herkese merhabalar efenim.Bu dersimizde bilgisayarınız için nasıl Wallpaper yani Masaüstü resmi yapacağız.Bu dersi sitemde yayınlamamışım.Wallpaper yapmamız için gerekenler.Wallpaper'da istediğimiz png resimler ve birkaç tane texture resim.Texture resimleri de deviantart sitesinden bulabilirsiniz.

İlk önce Photoshop programımızı açalım.Açtıktan sonra Dosya---->Yeni tıklayalım ve ilk başta bi yeni sayfa açalım.Sayfanın boyutu 1580  X 959 olacak.


Sayfamızı açtıktan sonra arkaplan texturemizi koyalım.Dosya--->Yerleştir diyip arkaplan textureyi seçelim ve aç diyip boyutunu ayarlayalım.


Ardından Png resimlerimizi yerleştirelim.Dosya--->Yerleştir.


Png resmimizi yada resimlerimizi yerleştirdikten sonra süs texturelerini yükleyeceğiz.Yalnız şu konuda dikkat çekmek isterim.Süs texturelerin arkasını şeffaf yapacağız ve sadece süsü kalacak.Onuda şöyle yapacağız.İlk önce süs texturemizi Dosya--->Yerleştir diyerek bi yerleştirelim.


Yuvarlak içine aldığım yere tıklayalım.


Karşımıza böyle bir liste gelecek.Bu listede texture resmini değiştiren özellikler var.


Listeden açıklaştır'a tıklıyoruz ve yukarıdaki gibi oluyor.Size bir uyarıda bulunayım.Her texture'de açıklaştır seçeneği olmuyor.O yüzden listedeki her seçeneğe basın.Olmadı başka bir texture seçin.Texture işlemini tatmin olasıya kadar yapın.


Texturelerimizide ekledik ama daha işimiz bitmedi.Şimdi biraz renk gelmesi ve resmin iyi gözükmesi için psd koyacağız resme.Psd efektlerini deviantart sitesinden bulabilirsiniz.


Psd'yide koyduktan sonra Dosya---->Kaydet png olarak kaydediyoruz.Sonuç olarak böyle bir wallpaper yapmış oluyoruz.


Dilerseniz daha farklı süslemeler yapabilirsiniz.Size kalmış yaparken.Evet efenim.Bu dersinde sonuna gelmiş bulunuyorum.Umarım beğenmişsinizdir :)

2 yorum:

  1. bloom chan bir şey soracağımsayfanın yan tarafına nasıl resim koyacağım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitede mi yan tarafa resim koyma.Hemen sitemden adresi veriyorum.

      http://bloom-chan.blogspot.com.tr/2012/10/my-first-love-7bolum.html

      Sitenin yerleşim kısmına tıklayıp gadget ekleye basıp oradan htlm kod seçeneğinden kodu yerleştirdiğinde yan tarafta resim çıkar sitende.

      Sil