Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

14 Haziran 2018 Perşembe

♥ Crash Team Racing ♥


Herkese merhabalar efenim.Nasılsınız? Beni soracaksanız iyiyim :D Evet efenim.Bir önceki yazımda Crash Bash oyununu tanıtmıştım.Şimdi ise Crash Bash'tan önce çıkan bir oyununu tanıtacağım.Bu oyunda birkaç tane yeni karekter göreceğiz.O karekterleride yazının ileriki zamanlarında tanıtacağım sizlere.Oyun gerçekten çok ama çok güzel.Sinematikleri ve müzikleri olsun çok güzel.Yalnız oyuna giriş yapıp oynamaya başladığınız andaki grafikler hoşuma gitmedi oyunda.Karekterlerin yüzleri sanki kendilerine yapışmış gibi.Kaş göz hareketi yok.Bi tek o sorunu var oyunun başka bir sorunu yok.Oyun içerisindeki bölüm dizaynları oldukça iyi.Sıkılmadan oynayabilirim oyunu her zaman :D Aşağıya kısaca konuyu yazıyorum.

KONUSU

Nitrous Oxide Dünya'ya gelerek herkese meydan okumaktadır.Kendisinin galaxy boyunca en hızlı olduğunu iddia etmektedir ve bunun için yetenekleri test etmek üzere yüm yıldızları dolaşmıştır.En son geldiği yerde Dünya'dır.Nitrous Oxide bir yarışmanın yapılacağını açıklamıştır.Bu yarışmanında şöyle bir kuralı vardır.Yarışı kendisi kazanırsa Dünya'daki herkes kölesi olup çalışacak,kaybederse de Dünya'yı rahat bırakıp çekip gidecektir.Dünyayı kurtarmak için hem iyi karekterler hemde kötü karekterler birbirleriyle yarışacaklardır.


Oyun bir yarış oyunu.Oyunun içerisinde diğer karekterlere karşı yarışıyorsunuz ve kupa kazanıyorsunuz.Tabi sadece kupa kazanmıyorsunuz.Bu oyundada bir bölümden farklı eşyalarda kazanıyorsunuz.Bu da şu demek diğer Crash oyunları gibi 2 sondan oluşuyor:D 1.sonda tüm kupa alırsanız Nitrous Oxide'yi yenerseniz kendisi Dünya'dan uzaklaşıyor fakat tekrar geleceğini söylüyor. 2.sonda ise tüm kupa ve eşyaları alır Nitrous'u yenerseniz bu sefer tekrardan Dünya'yı terk edip epediyen uzaklaşıyor ve geri dönmüyor.
Oyunun içerisi yine bölümlerden oluşuyor fakat bu sefer odalar değilde üzerinde bulunduğumuz adanın bölümlerine gidiyoruz.Bölümleri bulmak içinde adanın etrafında turlayabiliyoruz ki buda oyunda en ama en çok sevdiğim şeydi :D Ada 4 bölümden oluşuyor.Adanın kıyı kısmı,tapınak kısmı,kutup kısmı ve kale kısmı.Tabi en sevdiğim yeri soracak olursanız kale kısmı diyebilirim.Grafikler çok güzel efenim.Bu arada oyundaki tüm karekterleri yarışta oynayabiliyoruz.İyilerin yada kötülerin bir savaşı yok.İyi de seçseniz kötüde seçseniz yarışacağınız kişiler hem iyi karekter hemde kötü karekter oluyor.Normal bölümleri oynarken yarışları kolay kazanıyorsunuz fakat boss yarışlarında oyun biraz zorlaşıyor.Biraz uğraşla bosslarıda kolay bir şekilde yeniyorsunuz.


Şimdi oyunun başlangıcını ve sonlarını göstereceğim.

Başlangıç


1.Son


2.Son


Şimdide karekter tanıtımlarına gelelim.



Nitrous Oxide: Galaksinin en hızlı yarışçısıdır. Bir uzaylıdır. Başlarda hem Cortex'e hem de Crash'e düşmandı fakat sonralardan Cortex ile ortaklık yapmıştır. Başka bir gezegende Gasmoxia adında bir kentte yaşar.


İsabella: Ödül kızıdır. Crash, Coco ve Fake Crash'i temsil eder.


Megumi: Ödül kızıdır. Cortex, N. Gin ve N. Tropy'yi temsil eder.


Ami: Ödül kızıdır. Tiny, Dingodile, Ripper Roo, Pinstripe, Komodo Joe, Papu Papu, ve Penta Penguen'i temsil eder.


Liz: Ödül kızıdır. Polar ve Pura'yı temsil eder.


Şimdide oyundaki karekterleri arabalarıyla paylaşıyorum.

 

 

 

 

Oyuna başlarken bu karekterlerden seçip oyuna başlıyorsunuz.

 

 

4 bossta sanırım onları yendiğimizde açılıyor ki ben hiç onları seçmedim.Nitrous'ta sanırım onu yendiğimizde oynayabiliyoruz.

 


Bu karekterler ise oyunda zor görevleri yaptığınızda açılıyor ki ben bunları bile açmadım hiç :D


Karekterlerin dizaynlarına bakarak ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım :D Tiplerine baksanıza nasılda kendilerine yapışmış gibi sanki dümdüz tahta gibi.

Aşağıdaki resme tıkladığınızda oyunun müziklerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.



Not: Yukarıdaki resme tıklayıp müzik listesine girip baktığınızda müziklerden bazıları eksikse aşağıdaki resme tıklayıp listeden CTR adıyla başlayıp sırasıyla müzikleri ya dinleyebilir yada indirebilirsiniz.



Bir aşağıdaki resme tıkladığınızda da oyunu indirebileceğiniz siteye gidersiniz.



Şimdide oyun içi görüntüler birkaçını gösterip yazıyı sonlandıracağım.







Oyun içerisi resmi olarak gif koymak istedim.Hareketsiz resimlerle pek anlamayabilirsiniz grafiklerini.
Dediğim gibi karekterlerin yüzleri birbirlerine yapışık gibi fakat sinematikte güzel hale geliyorlar efenim.
Bu yazımıda burada sonlandırmak istiyorum.Artık başka Crash oyunu yazımda görüşmek üzere hoşçakalın :D

2 yorum: