Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

9 Eylül 2016 Cuma

♥ Blogger'la İlgili Bazı Bilgiler ♥


Herkese merhabalar efenim.Bu yazımda blogger hayatına yeni başlayanlar için blogger şablon nasıl seçeceklerini yada nasıl süslemelerin konulacağını göstereceğim.Öncelikle önceden yazmış olduğum blogger'a başlık ve arkaplan nasıl konur? hakkında yazımı aşağıdaki resme tıklayarak sayfaya gidebilirsiniz.


Gelelim blogumuzun ana sayfasında başlık koysak dahi adımız renkli harflerle çıkıyor onunda çözümü var yazıyı taranparan yapacağız yani görünmez.Öncelikle Şablon seçeneğine gelip basalım.



Ardından karşımıza bir sayfa gelecek ve oradan şablonumuzun minisinin bulunduğu yere basacağız.


Özelleştir'e tıklayın.Karşınıza sitenizi sayfası ve başka bi kenarlık gibi bir yer çıkacak.


Gelişmiş'e tıklayın.Tıkladığınızda yan tarafına yazılar gelecek ve oradan ''Blog Başlığı''na tıklayın.


Ayarları bendeki gibi yapın ve yan taraftan blog'a uygula diyin.Bi bakmışınız adınız yok olmuş.

Şimdi sıra cursors nasıl koyacağım ben siteme?


Yerleşim'e tıklıyoruz.Karşımıza şöyle bir sayfa geliyor.


Şunu unutmayın istediğiniz kodu istediğiniz yere koyabilirsiniz.Ama kodu koyarken dikkat edin şablonda istenmedik sorunlara yol açabilir.


Gadget ekleye basın.Karşınıza şöyle bir ekran gelecek.


Sitenize kod koymak isterseniz her seferinde böyle yapmak zorundasınız.

Karşınıza küçük bir sayfa ve kutucuk gelecek oraya cursor yani fare kodunu yapıştıracaksınız.Fare kodunu'da aşağıdaki resme giderek bulabilirsiniz.


Kısaca anlatabileceklerim bu kadar.Daha fazlasını öğrenmek isterseniz sitemde ''Dersler''adında bir sayfam var orada dersler var bakabilirsiniz.Olmadı şimdi bile aşağıdaki resme tıklayıp ''Dersler'' sayfasına gidebilirsiniz.


Burdan araştırıp bakabilirsiniz.Elimden geldiğince yeni dersler bulup koymaya çalışıyorum.

Şimdilik bu kadar sanırım anlatacaklarım.Bir de şunu da söylemek isterim.Herşeyin önünüze altın tepside geleceğini sanmayın.Bazen o tepsiyi kendiniz yapmaya çalışın.Yani araştırın bakın.Yanlış yapa yapa doğruyu öğrenirsiniz.Bu zamana kadar site düzenleme yada tasarım hakkında kimseden yardım almadım.Yardım istediysemde eğer blogcu zamanında kimse bana yardım etmedi.Ben kendim öğrene öğrene yaptım herşeyi.O yüzden sizde araştırın bakın.Ben yeniyim yapamıyorum demeyin.Tamam bazı konularda elimizden geldiğince yardım ederiz.Ama biraz da siz öğrenin birşeyler.

Herneyse şöyle kısa kulağınıza küpe olacak bir şey kendimce söyledikten sonra size bir sonraki yazıda görüşmek üzere der ve giderim efenim :)

4 yorum:

  1. Ya bu blog sayesinde gerçekten bloğumu yeniledim. Kendime ait gibi hissediyorum ^^ Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil