Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

1 Eylül 2015 Salı

♥ MMD'de Resim Yapımı ♥


Herkese merhabalar efenim :) Bugün kü yazımda sizlere MMD'de nasıl resim yapabileceğini göstereceğim.Resimden kastım nasıl 3D figürünüze duruş veya göz şekilleri yapabileceğinizi göstereceğim.Gelelim MMD nedir? Kısaca bildiğim kadarıyla 3D figürleri istediğimiz gibi yaptığımız veyatta konumlandırdığımız bir figür.Yanlış tanım yaptıysam şimdiden af ola :) Şimdi gelelim biz MMD'yi nereden indireceğiz.Aşağıda vereceğim ''Tıkla'' yazan resime tıklayın.Karşınıza gelen site indireceğimiz yer.


Karşımıza indirme sayfası gelecek.Burada programın bazı versiyonları var.Benim tavsiyem en yüksek olan versiyonunu indirmeniz.Bunun nedeni de şu yüksek versiyonların kullanımı eskilere göre daha kolay oluyor.


En yüksek versiyon  sanırım bu.Eğer bilgisayarınız 32 bitse 9.26'yi indirin.Eğer 64 bitse 9.26 64 bit olanını indirin.Resimlere tıkladığınızda dosya Karşıdan Yüklemeler dosyasına gidiyor ve yükleniyor.Dosya yüklendikten sonra Bilgisayarım---->Karşıdan Yüklemeler'e tıklayın.Dosyamız rar şeklinde inecek.Rar dosyasını açın ve içerisindeki dosyayı Masaüstüne çıkartın.Çıkarttıktan sonra dosyamız Masaüstünde dursun.Şimdi istediğimiz bir MMD 3D model bulalım.Model bulumu en iyi Deviantart sitesinde oluyo.Bir model buldum.


İndireceğim modelin görüntüsü aşağıda veriyorum.


Dilerseniz siz farklı model de kullanabilirsiniz.Size kalmış.Modellerde indirme açıklama kısmında link olarak veriliyor o linke basarak indiriyorsunuz.Şimdi modeli indirdik.Biz modelimize poz nasıl verdireceğiz.Onunda çözümü var.Yine Deviantart'tan ''MMD pose'' yazarsanız çıkıyor.Ben pozlardan bir tane buldum.


Aşağıda pozların görüntüsü var.


Ben bu pozlardan 6.sını kullanacağım.Başka pozlarda bulup siz indirebilirsiniz.

Şimdi ben bir tanede modelimin yanına aksesuar eklemek istiyorum.Bir gitar olabilir mesela.Yada bir pıçak :D Onuda Deviantart sitesinden bulacağız.Arama yerine MMD guitar yada MMD knife yazarak bulabilirsinizUnutmayın hangi nesneyi bulmak istiyorsanız ingilizcesini yazarak bulacaksınız :) Ben gitarda karar kıldım.


Görüntüsü aşağıda.



Şimdi bunları indirdik.Bilgisayar--->Karşıdan Yüklemeler basıp rar dosyalarından hepsini teker teker çıkarıp Masaüstüne atıyoruz.Şimdi MMD programımızı açalım.


Programın açılımı MikuMikuDance :) Programı açalım.


Program şöyle birşey.Karşık gelmiş olabilir ilk başta gözünüze ama korkmayın :D Şimdi ilk önce modelimizi açalım.Modelimiz şu tuşa basıyoruz açmak için.


Load yazısına tıklıyoruz.Karşımıza küçük bir ekran gelecek.Ekrandan model dosyamızın olduğu dosyayı bulup modelimizi açıyoruz.Unutmayın modelin türü pmx uzantılı.Onu gördüğünüz an basın ve açın :)


Modelimiz açıldı.Böyle noktalı gösteriyor.Peki biz bu noktalardan nasıl kurtulacağız ?


Yuvarlak içine aldığım yere basın noktalar yok olacak :D


Şimdi gelelim pozumuza  :D Poz vermek için şunu yapacağız.


File----> Load pose tıklıyoruz.Küçük ekran gelecek.Orada pose'nızı bulun.Unutmayın poseler vpd formatında :)


Pozumu yaptık.Şimdi yüz şekillerine gelelim :)


Yüz şekillerini işaretlediğim yerden yapıyoruz.


Yüz şeklimizi yaptıktan sonra şimdi aksesuarımızı ekleyelim.Şimdi programı alta alalım ve masaüstünü açalım.Aksesuarımızın dosyasını açalım.Ve içerisinden pmx uzantılı veyatta başka uzantılı eki alıp programımıza atalım.


Aksesuarımızı yerleştirdik :) Şimdi modelimizi biraz yaklaştırıp resmini alalım.

Sağ tarafta axis tuşu var ona basalım modelimizin altındaki çizikler gitsin.Sonrasında File---> render to picture basıyoruz.


resmimize ad yazıyoruz ve png olarak ayarlıyoruz ardından kaydediyoruz.Bunu yapmadan önce ilk başta resmimizin boyutunu ayarlayalım.


Tıklayalım ve şu boyutta ayarlayalım.


Ayarladıktan sonra Ok basalım ve ardından resmimizi kayıt edelim.Sonucunda güzel bir resim yapmış oluyoruz.


Başka yapmış olduğum resimlerde var :)




Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.Hoşçakalın :)

12 yorum:

  1. Resimler gerçekten güzel olmuş, hele Homura *-*

    YanıtlaSil
  2. Bir tane yorum yazmıştım fakat gitmemiş sanırım. :/ Neyse tekrar yazıyorum. Verdiğin dA liklerini favoriledim. Bunlar için teşekkür ederim. :)

    Ben Blender adlı bir program kullanıyorum. Daha doğrusu yeni yeni öğreniyorum. Fakat MMD'i de hep merak etmişimdir. Onuda indirdim. Dediğin gibi karakter yükleyip poz ekledim. Fakat resmi kaydedemedim. Daha doğrusu resmi kaydettim fakat siyah bir resim olarak kaydediyor. Avi olarak video alabiliyorum ama resim alamıyorum. Çok kafa yordum fakat bir cevap bulamadım. Acaba çözümü biliyor musun? Biliyorsan bana anlatır mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıma yazdığın ilk yorumun gelmemiş :/ Rica ederim ne demek :D

      Şimdi ben resimli olarak anlatmaya başlayayım :D Yazıyla benim için biraz zor oluyor :D

      İlk önce MMD'de ekran ayarlarını yapmamız gerekiyor.Bunun nedeni kaydedeceğimiz resmin büyük olmasını sağlamak.İlk önce şunu yapalım programı açtıktan

      http://i.hizliresim.com/0kJdO9.png

      view--->Screen size ekran gelecek onuda şöyle ayarlayalım

      http://i.hizliresim.com/8bRBGa.png

      ayarladıktan sonra ok tuşuna basalım :)

      Şimdi anladım muhtemelen sen render to avi olarak yapıyorsun ki video olarak çıkıyor :) Şimdi biz onu şöyle kaydedeceğiz.

      Modelimizi pozumuzu her şeyi ayarladıktan sonra ekranın sağında axis yazıyor onu tıklıyoruz rehber şeyler gitmesi için

      http://i.hizliresim.com/Eq9a5v.png

      daha sonra programın sol tarafında file diyor oraya basacağız.

      http://i.hizliresim.com/b27z4Z.png

      file--->render to picture file

      böylelikle resmimiz video olarak değilde resim olarak kaydediliyor :)

      karşımıza ekran gelecek kaydetme ekranı oradan hangi formatla kaydedeceğimizi seçiyoruz :)

      http://i.hizliresim.com/7b30kL.png

      Formatımızı seçtikren sonra kaydete tıklıyoruz.Tabi resmimize kaydetmeden önce bir ad veriyoruz.Sonra kaydediyoruz :) Sonuç olarakta böyle güzel bir şey çıkıyor :)

      http://i.hizliresim.com/rVzl91.png

      Sil
    2. Anlatım için teşekkür ederim ama yine olmadı. Ayrıca avi'nin video formatı olduğunu bende biliyorum. ^^ Sadece video olarak çekebiliyorum ama resim yani render to picture olarak alamıyorum. Resim olarak kaydediyor fakat karakter resmi falan yok, sadece simsiyah bir resim olarak kaydediyor.

      Sil
    3. Rica ederim :) programının arkaplanı acaba siyah mı senin şöyle ?

      http://i.hizliresim.com/ZVPpq0.png

      Eğer böyleyse belkide arkaplan yüzünden oluyor olabilir.

      arkaplanı şöyle beyaz yapacağız

      http://i.hizliresim.com/kgypzm.png

      eğer böyle değilse o zaman modelde bir sorun var olabilir.Hemen yeni bir model adresi yollayayım.

      http://bloomsama.deviantart.com/art/TDA-Sea-Witch-Luka-and-Miku-520112466

      http://kigiminrin.deviantart.com/art/Yandere-chan-from-Yandere-Sim-DL-549618469

      indirme linkleri açıklama bölümlerinde yazıyor.İndir bakalım.Bunlarlada eğer hata oluyorsa o zaman tekrar programın olduğu dosyayı sil ,tekrar yükle.Eğer yeniden devam ediyorsa sorun programın ekranını ve sorunlu olduğu bölümün resmini print screen yapıp resmini upload edip bir sitede linkini yollayabilir misin ?

      Azim ettim bu sorunu çözeceğim :D İnşallah çözebiliriz sorunu :)

      Sil
    4. Her şey için teşekkür ederim. :) Sanırım benim sorunum resmin boyutuyla alakalıymış.

      Öncele verdiğin yeni modelleri yükleyip denedim, modeller gelmedi. Sonra programı silip tekrar kurdum. Yine modelleri denedim olmadı. Tekrar silip bu sefer internetten indirdim.

      Başka bir model yükleyip, poz ekledim. Sonra bunu render to picture yaptım. O zaman boyunu 600'lı bişeydi ve görüntüyü kaydetti. View'i düzeltmediğim aklıma geldiğinde onu 1920 x 1200 yaptım. Bu sefer eskisine döndü. Yani sadece siyah bir resim olarak kaydetti.

      Bir daha ki denememde boyutunu 1024 x 768 yaptım. Bu sefer resmi kaydetti. Yani anladığım kadarıyla boyutuyla ilgiliymiş. Sanırım ekran kartıyla falan ilgili bu durum. ^^' Herkesin ekran kartına göre değişiyor galiba.

      Her şey için tekrar teşekkür ederim. Sen olmadan bunu bulacağımı sanmıyordum.

      Ayrıca bir sorum daha var. Modelleri kaydettiğinde direk olarak arka planı siliniyor mu? (Yani png olarak kaydettikten sonra başka bir programda -mesela photoshop gibi- resmin arka planını falan kaldırıyor musun, yoksa MMD programı direkt olarak arka planını siliyor mu?) Açıkcası resim kaydedebildim ama arka plan beyaz. :)

      Sil
    5. Rica ederim :D Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Png olarak kaydedildiğinde MMD programı direk resimde arkaplanı siliyor :) Bende ilk başta kaydettiğimde resme tıklayıp bakmıştım beyaz gibi gözüküyordu arkaplanı sonra photoshop'ta resmi açtığımda arkaplanının silinmiş olduğunu gördüm :D Aslında MMD programına bir teşekkür etmemiz lazım arkaplanını sildiği için ek bir işten kurtarıyor bizi :)

      Sil
  3. Yorumunu şimdi görebildim.Hangi bölümde kaldın yardımcı olmaya çalışayım :)

    YanıtlaSil
  4. programı nasıl indirebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda zaten nasıl indirilebileceğini yazdım.Sitesini bile vermişim.

      Sil