Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

6 Mart 2017 Pazartesi

♥ Gta Vice City ♥


Herkese merhabalar efenim.Nasılsınız? Beni soracaksanız iyi olmaya çalışıyorum.Bazı tatsız olayları atlattım ve yeni bir yazıyla karşınızdayım.Ne de olsa hayat devam ediyor.Geçmişe takılı kalmanın bir anlamı yok.Herneyse efenim şimdi sizlere GTA Vice City'i tanıtacağım :) Gerçi tanıtacağım diyorum ama muhtemelen herkes biliyordur bu oyunu.Ne de olsa çocukluğumuzun oyunu.Taksicilik görevlerini amma çok yapardım vay be.Geçenlerde eski oyunları yad etmek adına tekrardan oynayayım dedim.

İlk önce küçük çaplı bir konuyu kopyala yapıştır yapayım :D

KONUSU

Yıl 1971… Kahramanımız Tommy Vercetti, patronu ve aynı zamanda yakın dostu olan Forelli Ailesi’nin lideri Sonny Forelli tarafından Liberty City’nin Harwood mahallesine bir mafya adamını temizlemesi için gönderilir. Ancak bu mafya adamı, kendisine gerçekleştirilecek olan suikasttan haberdardır ve Tommy’yi tuzağa düşürür; kendisiyle beraber 10 mafya adamı, Tommy’ye saldırır. Tommy tuzaktan kurtulur, hepsini temizler ve 1 adam öldürecekken 11 adamı birlikte öldürür. Tommy mekândan uzaklaşamadan olay yerini polisler basar, Tommy’yi tutuklarlar ve Tommy, 15 yıl hapis cezasına çarptırılır. O günden sonra Tommy, şehre ün salarak “Harwood Canisi” lâkabını alır. Tommy, 15 yılını hapis duvarlarıyla paylaşır. Aradan yıllar geçer, dile kolay gelecek ama Tommy için zorlu geçen koskoca 15 yıl su gibi akıp gider ve takvimler 1986 yılını gösterir. Tommy’nin hapis cezası biter ve tahliye olur. Ancak Tommy artık yaşadıklarından ders almış, daha olgun bir kişiliktir. Patronu Sonny’nin Harwood’taki bu tuzak olayıyla bir ilgisinin olduğunu düşünmektedir, bu yüzden de Sonny’ye bile güvenini yitirmiştir. Oyunumuz da buradan itibaren başlar. İşte GTA Vice City’nin senaryosu sizlerle…

Kısaca konusu böyle.Yıllar önce oynadığımda konusunu dahi bilmiyordum.Adam öldürmeli görev yapmalı gezip tozmalı oyun zannediyordum ki ileriki yıllarda nasıl bir oyun olduğunu anladım :D Tabi ingilizcesi iyi olmayan ben o vakitler anlamıyordu konuşmaları vb şeyleri.Gerçi yine anlamam.

Gelelim oyundan resimlere





Resimlerden anlayacağınız gibi oyunun grafikleri eski.Lakin eğer sizde eski tip oyun severlerden biriyseniz size bayağı güzel gelebilir bana güzel geldiği gibi.Oyun içi haritalar olsun çete kavgaları olsun her zaman beni benden almıştır.Severek oynadığım bir oyun olmuştur.

Gelelim bu oyunu nasıl anladım :D Tabi ki Türkçe oynadım efenim.Türkçe oynayıncada bize yapılan çakallıkları daha iyi anladım :D Kısacası konuyu monuyu iyicene anladım.

Şimdik gelelim oyunu nereden indireceğinize aşağıya ''tıkla'' yazısı olan bir resim bırakacağım oraya tıkladığınızda indireceğiniz siteye gidersiniz.


Şimdik gelelim olmazsa olmaza oyun hilelerine :D Bu oyunu kimse hilesiz oynamamıştır bir kere.O yüzden boşuna internette hile bulacağım diye aranmaktansa buraya hile kodlarını içeren bir site koyuyorum.Onu da ''tıkla'' yazısı olan resme tıklayarak erişebilirsiniz.


Oyunu açın arabaya binin radyoyuda açın ohh mis :D

Evet efenim bu yazımda bu kadar.Uzatmaya sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.Bir sonraki yazıda görüşmek üzere efenim hoşçakalın :)

5 yorum:

  1. Aman Allahım GTA mı yazıyor orada? Çok derin mevzulara girmişsiniz efenim :D Her ne kadar serinin oyunlarını oynamış olsam da hiçbirini bitirebilecek kadar dayanamadım, hele hele Vice City'i kendi bilgisayarımda bir kere bile olsun oynamadım, başka bilgisayarlarda şifreleri yazıp düz katliama girişiyordum :D şifreler arasından en sevdiğim şifre Big Bang şifresiydi, o etraftaki arabaların havai fişeğe dönmesini hiç bir zaman unutamıyorum. Birden bire çocukluğumu hortlattın Bloom-chan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vice City kısa sürüyor nereden baksan birkaç saatte bitirirsin oyunu :D Big Bang hawai fişeğe çevirme bakımından güzeldir :) Ben esasen oyunda katliam yapmayı çok severim.İlk katliamıma cıbıldak heriflerden başlıyorum.Bilirsin ilk başta sahilde başlıyoruz ve orada cıbıldaklar var.İlk onları tarar ardından füze şifresini yazıp bi güzel o polis yıldızlarını 6 yıldız yapar ve askerleri çağırırım.Canım sıkılıncada bir araç içerisinde kendimi patlatırım :D Okuyunca diyeceksindir abow bu Bloom-chan psikopat :D Hele ki oyunun içerisinde adamların kaçışması beni benden alıyo :D Artık oyunu yapanlar nasıl yapmışlarsa yapay zeka bile oyunda birbirlerini dövüyor misal çeteler.Bi kaç hafta önce Gta Samandrasa başladım.Gta Samandras dünyası bambaşka ve Gta Vice City'nin görevlerinden fazla görev var ve ben oyunu bitiremedim :D Bitirince oyun ile ilgili paylaşacağım.

      Aslında bi an için bile olsa çocukluğa dönmek güzel.İnsan bir gün bile olsa eskilere dönmeli yada yaşamalı :)

      Sil
    2. Ah piskopat Bloom-chan ne istedin sahildeki cıbıldaklardan :P San Andreas'ı bir kere PS2'de bitirmeye hevesliydim onu da oynarken CD kendi kendine bozuldu öyle araya gitti, bilgisayarda da hiç bitirmeye heveslenemedim. Sand Andreas için online modu indirip Hırsızlar vs Polisler modunu arkadaşlaırımla çok oynardık o eğlenceliydi bayağı :D. Ben Vice City oynadığım zaman hiç 6 yıldız gördüğümü hatırlamıyorum belirli bir yere kadar ilerlemek mi gerekiyordu 6 yıldız için? Ayrıca meşhur helikopter ile bina patlatma görevi için yorumlarını da almamız mümkün müdür? :)

      Sil
    3. Uzun yoldan yaparsan şifreler yazıp silahla adamları öldürüp 6 yıldız yapabilirsin ama o çok zahmetli ve uzun sürüyor.Kısa yolu daha iyi :D Şimdik şöyle ilk olarak panzer yazıp tankımızı getiriyoruz ve etrafı tarıyoruz.Tank neden bizim için önemli.Çünkü ilerleyen vakitlerde daha çok adam gelecek.Tankla bir güzel etrafı yakacan yıkacan :D 3 yıldıza kadar birşey yok lakin 4 yıldıza gelince o sırada FBA ajanları geliyor.Öyle böyle değil.Onlardan da öldürüp 5 yıldız yaptıktan sonra bu sefer daha çok adam öldüreceksin çünkü 6 yıldıza geçmek biraz zor her tarafı yakıp yıktıktan sonra bir süre sonra 6 yıldız olup askerler geliyor ve bayağı çok adam geliyor hem helikopterle hemde askeri araçlarla bir sürü adam geliyor.Tank işte bu yüzden önemli bir araç :)

      Ooo o helipterde çok zorlanmıştım ilk oynamamda.Ama sonrasında alıştım şimdi çocuk oyuncağı gibi geliyor bana :) Gta San Andreas'ta da var böyle uçak görevi acayip uyuz olmuştum.Oflaya puflaya biraz da kendime kıza kıza çok büyük uğraşlar sonucu bitirdim.Şu Gta oyunlarında herhalde uçak yada helikopter görevleri oyuncuların korkulu kabusu.

      Sil
    4. Öncelikle helal ossun o görevlerde artık zorlanmadığın için :D O uçak ve helikopter görevlerine kadar gelemediğim için kendimi kötü mü hissetmeliyim yoksa o görevlerin derdi ile uğraşmadığım için iyi mi hissetmeliyim bilemedim :D Şimdi anladım ben niye 4 yıldızdan ötesini görememişim. Ben katliamı nuttertools yazıp da yapıyordum FBI ajanlarından sonra katliamı iyice artıramadan ölüyordum genelde :D

      Sil