Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

29 Ekim 2012 Pazartesi

♥ Photoshop'ta Simli Resim Yapma 2 ♥


Herkese merhabalar.Bu yazımda Photoshop'ta farklı bir simleme olan ''Noise'' ile simlemeyi göstereceğim.İlk önce photoshop programımızı açalım.Açıktan sonra Dosya----> Aç diyelim ve simlemek istediğimiz resmi açalım.


Açtık değil mi resmimizi.Eğer Animation penceresi açık değilse orayıda açalım :) Şimdi şunu yapacağız.


Bastığım icon yerine sağ tıklayın ve karşınıza iki seçenek çıkacak o seçeneklerden ''Quik Selection Tool'a basın.Daha sonra simleyeceğiniz yerleri seçin.


Seçili yerler yukarıdaki gibi oluyor.Daha sonra Resmi katmanlar bölümünden çoğaltacağız.Katmanlarda resme sağ tıklıyoruz ve Katmanı Çoğalt diyoruz.


Katman kısmındaki resimlerin bir tanesine göz koyuyor diğerlerine koymuyoruz. 


Sonrasında şunu yapıyoruz.Filtre--->Parazit---->Parazit ekle.Türkçe photoshop olanlarda böyle ingilizce olanlar ise Filter--->Noise--->Add Noise yapacaklar.


Tıkladığımızda karşımıza küçük bir pencere gelecek.Oradan Miktarı 10 yapalım ve Ok basalım.


Yaptıktan sonra şimdi katmanlara geliyoruz tekrar gözleri ayarlayacağız.


Yine aynı şeyleri yapacağız.Yanlız miktarı bu sefer 11 yapacaz.Tekrar gözleri ayarlıyacağız ve sonra tekrar aynı şeyleri yapıp bu sefer miktarı 12 yapacağız.3 resmimizde noiseli olacak.

Şimdi animation bölümündeki resme 2 tane daha ekleyeceğiz.


Resim karelerin i çoğalttıktan sonra resimleri eşliyeceğiz.




Bu işlemide yaptıktan sonra animation penceresindeki resimlerin sürelerini ayarlayacağız.Her resmin altında siyah ok var basın oraya ve süreyi 0.1 olarak ayarlayın.


Resimlerde ayarlamaları yaptıktan sonra Dosya---->Wen için kaydet'e tıklıyoruz.Karşımıza bir ekran gelecek.Ekranın altında Save yazan tuşa tıklayıp resmi gif olarak kaydedeceksiniz.Sonucunda böyle güzel bir resim oluyor :) Dilerseniz noise miktarını çok yapıpta güzel bir resim yapabilirsiniz.

Az noiseli

Çok noiseli


Burda da anlatım videosu var anlamazsanız eğer :)


Bir daha ki derse görüşmek üzere :)

5 yorum:

  1. Gray seni adi herif!! Bir kızın duygularıyla nasıl oynarsın! Hemde bir idda uğruna! QoQ Daisy ne olur o adi herifi beraber öldürelim!!!
    Bloom-chanım diğer kısımlara yorum yapamadım toptan yapayım diye ama cidden çok hoşuma gitti benim ;W; Çabuk devamını yaz -w-

    YanıtlaSil
  2. Olamaz olamaz olamazzzz daisye noldu?! T-T Çok güzel olmuş bloom-chanım ama nasıl desem olaylar nasıl bu kadar karamsar bir hala geldi ortalık harap oldu ._. Sen iyi misin bloom-chanım sanırım birşeylere kafanı çok takmışsın sinirlenip üzüldüğün birşeyler var... Ama dile getiremiyorsun söylemek istersen dinlerim. Söylemek istemezsende çok takma bloom-chanım eminimki her ne ise geçicektir. :)

    Neyse yinede çok beğendim hikayeni :) Yorumlar önemli değil elbet zaman bulduğunda yazarsın sorun değil ben beklerim :) Sen takma buraları okadar çok 1. sınavları atlat doya doya gir *-*

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ne zamandır aklımdaydı. Diğer yazılan blog yazılarında gördüm ve kıskandım ve vee seni mimlemek istedim. *-* Mimin konusu hatırladığımız en eski anılarımız hakkında... :D

    YanıtlaSil
  4. ohaa ya nasıl olur bu???? gray çok kötüsün kanka -,-

    YanıtlaSil