Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

13 Temmuz 2018 Cuma

♥ Mafia 1 ♥


Herkese merhabalar efenim.Yeni bir yazıyla birlikte karşınızdayım.Bu sıralar oyun tanıtımları üzerine sitemde yazılar görüyorsunuz çoğunlukta.Başka konularda aklıma hiçbir şey gelmiyor ne yazık ki :D Herneyse efenim.Şimdi bu yazımdaki oyunumuza gelelim.Oyunun adı Mafia the city of lost heaven olarak geçsede biz mafia 1 olarak tanıyoruz.Mafia serisinin ilk oyunu oluyor kendisi.Mafia oyunun adından da anlaşıldığı üzere mafyaları konu alan bir oyun.Konusunu aşağıya koyuyorum.

KONUSU

Oyun, 1930 Sonbaharından 1938 yılına kadar olan bir dönemde ; New York ve Chicago'yu temel alarak oluşturulmuş, kayıp cennet olarak nitelenen şehirde geçmektedir. Oyunun ana karakteri olan Thomas (Tommy) Angelo, ilk başta sıradan bir taksi şoförü iken, istemeyerek de olsa Salieri'nin adamlarından biri olmuş ve beklenmedik bir şekilde bu organize suç örgütünde hızla yükselip, Salieri'ye Morello ile olan savaşında yardım etmiştir. Daha sonra yaşadığı hayattan kızını ve karısını kurtarmak isteyen Tommy ; hikâyesini Dedektif Norman'a anlatmış ve bunun karşılığında yeni bir kimlik ile yaşamak istemiştir.
Morello'nun adamlarından kaçan Don Salieri'nin üst düzey adamları Paulie ve Sam ; bir kaza sonucu yolda kalmış ve taksi şoförü olan Thomas Angelo'dan kendilerini kurtarmalarını istemiştir. Thomas'ın bunu başarması üzerine Salieri iş teklifinde bulunmuş ; fakat Thomas bunu kibarca reddetmiştir. Sonraki gün taksisi ile ekmek parası kazanmak için uğraşırken Morello'nun adamları tarafından saldırıya uğramış ve kendini kurtarması için Salieri'den yardım istemiştir. Akabinde Salieri'nin adamlarından biri olmuş ve kısa zamanda Salieri'nin en güvendiği isimlerin başlarında gelmiştir.
Daha sonra Tommy, Salieri'nin barında barmen olarak çalışan Luigi'nin kızı Sarah ile evlenmiş ve bu evlilikten bir kız çocuk sahibi olmuştur.
Yıllar ilerledikçe Salieri ve Morello arasındaki savaş büyümüş ve Salieri'nin 20 yıllık arkadaşı Frank, Salieri'yi satmıştır. Omerta(Mafya Kanunları)'ya göre Frank'ın ölmesi gerekmektedir ve bu emri Salieri,Tommy'nin uygulamasını istemiştir. Tommy havaalanında Frank'a Avrupa'ya gitmesi için izin vermiş ve bu da senaryonun en önemli anlarından birini teşkil etmiştir. Ayrıca bu olay Tommy'nin Salieri'ye olan sadakat eksikliğini gösteren ilk durum değildir, daha evvel de infaz etmesi gereken bir kadını Sarah'nın arkadaşı olması dolayısıyla azad etmiş gitmesine izin vermiştir, bu durum da son bölümde Sam tarafından vurgulanacak Tommy'nin fişinin çekilmek istenmesinin ana sebeplerinden biri olarak gösterilecektir...
Savaşın giderek şiddetlenmesi ile Salieri'nin emirleri daha da sertleşmiş ve Tommy'e şehrin milletvekilini doğum gününde bir gemide öldürme emrini vermesine neden olmuştur. Daha sonra Morello'nun kardeşi Sergio Morello Jr.'un ve nihayetinde Don Morello'nun infazları gerçekleşmiştir. Bu infazların hepsinde Tommy bulunmuş ve bu arada Don Salieri'ye düzenlenen bir suikasttan da Salieri'yi korumuştur.
Morello'nun ölümünden sonra şehrin tüm işletme gücü Salieri'ye geçmiş fakat Salieri bununla yetinmeyip uyuşturucu işine de girmek istemiştir. Bir iş sırasında Tommy ve Paulie Salieri tarafından kullanıldığını anlamış ve Paulie'nin daha önce teklif ettiği banka planını devreye sokmuşlardır.
Başarılı geçen soygundan sonra Paulie ve Tommy zenginlik rüyalarını gerçekleştirmiş olmanın tadını çıkarırken ; Salieri bu işi öğrenip yanına çekmeyi başardığı Sam'e ikisini de öldürme emri verir. Paulie'nin evinde kurşunlanarak ölmesinden sonra Sam ile müzede buluşan Tommy ; kendisine hazırlanan büyük suikasttan kurtulup Sam'i öldürür ve Dedektif Norman'a giderek Salieri aleyhine tanıklık edebileceğini söyler.
Dava sonucu Salieri idam edilmiş ve birçok adamı elektrikli sandalyeye oturtulmuştur. Tommy bir süre sonra Empire Bay şehrine taşınır ve yeni bir kimlik ile bir şirkette şoförlük yapmaya başlamıştır. Emekliliğin tadını çıkarttığı günlerde Tommy bahçesinde çimlerini sularken bir araç durur ve içinden inen iki kişi (Joe ve Vito bkz:Mafia 2) Tommy'yi eski adıyla (Bay Angelo) çağırır. Tommy evet karşılığını verdikten sonra Vito : Mr. Salieri sends his regards.(Bay Salieri saygılarını sunar) der ve Tommy'yi öldürür.
Not: Oyunun Omerta bölümüne başlamadan önce Tommy, Vincenzo'ya silah almaya gider ve Vincenzo Tommy'e Sawed Off Shotgun verir. Ardından Vincenzo, Tommy'e "Sicilyada biri bu silah ile öldürülürse ihanet etmesinden dolayı vurulduğunu herkes anlar..." der. Oyunun sonunda Thomas Angelo'nun da bu silah ile öldürülmesi güzel bir mesaj taşımaktadır...


Bu yazım diğer oyun yazılarım gibi uzun uzadıya olmayacak.Bu oyuna diğer oyunlar gibi kendimi veremedim.Sevdim mi sevmedim mi bilemiyorum fakat oyun hikayesinden bayağı bir etkilendiğimi söylemek isterim.Oyunun hikayesi güzel oyun grafiklerine de iyi diyebilirim ama oyunun oynayış stilini hiç mi hiç beğenmedim.Oyuna alışana kadar kaç kere öldüm.Çıldırdım oyunda çıldırdım.Bi bölümü geçmek için neredeyse 5-6 kere oynamışımdır.Tuşlara alışamadım.Yerdeki silahı bile almak için yere bakıp öyle almam gerekiyor ki düşman kişiler hemen beni öldürüyor hele polisler ulan hız yapıyorum hemen görüyorlar ceza kesmeye çalışıyorlar.Ama oyunun hikaye gidişatında ince detayına kadar herşeyi düşünmüşler o yönünden beğendim fakat oyunu oynarken ki özellikler tırt anlarsınız işte.Bir oyunu oynarken rahatlıkla klavye ve farede akması gerekir.Bu oyuna karşı sanırım nötrüm.Bir daha tekrar indiripte oynayacağımı sanmıyorum.Oyunu yeniden yaparlarsa grafikleri ve oynanışta bakımından belki o zaman çok sevebilirim.

Oyunu aşağıdaki resme tıklayarak indirebilirsiniz.


Oyunu indirdiğiniz zaman klasörü açtığınızda dosyalar bin şeklindeyse cue.dosyası yapacaksınız yoksa deamon tools dosyaları açmaz. Deamon tools dosyaları eğer açarsa aşağıdaki işlemleri yapmanıza gerek yok.


Bu denileni yaptıktan sonra dosyanızda aşağıdaki gibi gözükecek.


Cue uzantılı metin dosyalarının içi böyle gözükecek




Tekrardan bir aşağıdaki resme tıkladığınızda da alternatif yerden yine oyunu indirebilirsiniz.


Aşağıdaki resme tıklayarak oyunun türkçe yamasını indirebilirsiniz.


Şimdi de oyun içerisinden birkaç görüntü geliyor.





Oyun türkçe yamasıyla beraber kurtlar vadisine dönüyor :DD Kurtlar vadisinin müziği olunca insan sanki kendi ülkesinde olan mafyayı oynamış gibi oluyor sanki halbuki oyun amerikada geçiyor :D
Evet efenim yazımı burada yazımı sonlandırıyorum.Bir dahaki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder