Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

17 Haziran 2017 Cumartesi

♥ Orjinal Dublaj ve Türkçe Dublaj ♥


Herkese merhabalar efenim.Nasılsınız? Beni soracaksanız her zaman ki gibi iyiyim ve yaz stajımı yapıyorum.Herneyse beni boşverelim de şu aklımı kurcalayan şeyi yazıp kurtulayım şu izdirabımdan :D Dublaj diyince aklınıza ne geliyor söyleyin? Güzel,iyi,kötü,orjinal... Yazımında başlığından anlayacağınız üzere konumuz dublajlar üzerine olacak.

Eski zamanlarda ben çizgi dizilerde veyatta filmlerde olsun Türkçe dublajı severdim.Her bir filmin veyatta animasyonun olsun Türkçe dublajlı olup bizlerin anlayabileceği şeyler olmasını isterdim.Lakin filmlerin,animasyonların ya da animelerin orjinal dublajlarını duyunca ve o kişilerin nasıl dublaj yaptığını görünce bu ''Türkçe Dublaj''düşüncemden 180 derece döndüm.Orjinal dublajlar ve Türkçe dublajları karşılaştırınca inanın sizde anlayacaksınız bu durumu.Türkçe dublaj ölmüş arkadaş.Bugün tesadüf gezinirken internette Neftlix (yazılışı böyle sanırım)'e ait orjinal bir anime serisine denk geldim.Kendince orjinal seriymiş ama bana göre asla ama asla orjinal bir seri değil.Herneyse tanıdığım bir animeydi kendileri.Orjinal adı Smile Precure ingilizce'de ise adını Glitter Force yapmışlar.Türkçe'si de Glitter Force değiştirmemişler.Merak edip gireyim dedim videolarına bir de ne göreyim.Orjinal'le alakası bile yok çıldırdım resmen.Ulan gerçekle dağlar kadar fark var.Bu nasıl bir dublajdır.Hele ki japonca olan adları bir çevirmişler ingilizce adlara sormayın üstüne üstlük bir buna Türkçe dublaj ekleyin oh mis.Ulan o seslendirme nasıldır.Allah aşkına size orjinal ve Türkçe dublaj bölümünü atayım da görün!!

Orjinal (youtube'de bölümü bulamadım dönüşümü atıyorum)


Buda Türkçe Dublaj 


Tıkla yazısına bastığınızda bölüme gidersiniz.Dublaj o kadar kulak tırmalayıcı ki!!Diyeceksinizdir bana sende çok abarttın.Abartmıyorum arkadaş abartmıyorum.Ulan ben dublaj sektörü kursam bu ülkede inanın bu kadar abuk sabuk iş yapmam yaptırmam.Bir sürü dublajcı yetiştirirdim.Her bir orjinal sesin sahibine yakın ses seçer ona dublaj yaptırırım.Filmlerde olsun animasyonlarda olsun aynı dublajcı sesinden bıktım.Bide dublaj yaparken duygusuz olmanızdan da bıktım.Azda olsa japon dublajcılara bakında öğrenin az.Gerekirse gerçekten ağlayın bağırın çağırın dublaj yaparken.Neftlix başka animeleri de Türkçe dublaj yapmış fakat ben internette bulamadım.Düşünsenize en sevdiğiniz anime korkunç bir dublajla size sunuluyor.Size bi L videosu atayım da görün adamlar neler yapmış.


Başka ülkelerin dublajcıları normal geliyor.Ama bunu bir Türk dublajcı yapsa tepkim ne olur bilemem heleki şu aşağıda bi tane video atacam Light kahkahasına bakın


Türkler bu gülüşü yapsa ağağağağa diye yaparlar.


Gerçek dublaj dediğin budur arkadaş.Duyguyu yaşayacaksın.Orjinal dublajcıyla birlikte benim gülesim geldi.

Evet efenim kısacası içimi kustum kustum ve kustum.Şu diyeceklerimi bir kez daha diyem artık aynı sese sahip birçok kişi istemiyorum.1 kadın yada erkek birden fazla filmde karşıma çıkıyor.Kötü dublaj ve ses istemiyorum bıktım ve sonuncu iş kur dublajcı yetiştir de bizde başvuralım.Malum youtube videosu yapan eleman yetiştirecen.İvet benden bu kadar bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın efenim :)

3 yorum:

  1. Aman yarabbi bunlar ne :((((((( Gerçekten Cartoon Network ve normal animasyon (Buz Devri, Madagaskar vs) dışında dublaja bulaşmamalıyız özellikle de TRT'de yayınlanacak olan çizgi filmlerde.... Bu kulaklar vakti zamanında Sailor Moon'u dublajlı duymuştu :'))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynen.90'lar ve 2000 yılları arasında yayınlanan Türkçe animelerde veyatta çizgi filmlerde veyatta film animasyon olsun o kadar kaliteli sesler vardı ki şimdi iyicene azıttılar.Gerçi günümüzde birkaç tane dublajını sevdiğim var warner bros olsun disney, universal (yanlış yazmış olabilirim. olsun.Adamlar dublajda özen gösteriyor.Dur bakayım eski sailor moon dublajından atayımda anılarımız tekrar canlansın :D

      https://www.youtube.com/watch?v=S-Lr8Eq7_po

      https://www.youtube.com/watch?v=ibeH46XI9qY

      Sil
    2. Bu arada bayramın mübarek olsun :DD

      Sil