Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

30 Aralık 2016 Cuma

♥ Mystic Messenger Oyun İncelemesi ♥


Herkese merhabalar efenim :) Bu yazımda play store'nin en iyi oteme oyunu olan Mystic Messenger'in inceleme yazısını yazacağım :D Tabi oyun karekterlerini ve konusunu size kısaca anlatacağım.Öncelikle söylemek istemeliyim ki oyun İngilizce.Ama orjinal dili Korece.Siz ilk başta seçebiliyorsunuz sanırım.Oyunu kardeşim tabletine yüklediği için dil seçimini pek bilemiyorum.Ama şöyle bir söylentide var oyun birçok farklı dile çevrilecekmiş.Bu iddia tahminde olabilir.Diyeceksinizdir BloomChan sen İngilizce özgürlüsün ve oyunları her zaman Türkçe yamayla oynarsın.Bende size şöyle bir cevap veririm.Oyun o kadar kaliteli ki kız kardeşim ve ben ikimiz çevirmeye çalışı oynuyoruz.Çizimleri ve konusu o kadar müthiş ki oyunu indirip görmeniz lazım.Özellikle oyun sisteminin başka otome oyunlarda var olduğunu sanmıyorum.Oyunun sistemi acayip güzel ve bir ilk.Bildiğiniz sohbet odalarında karekterlerle konuşuyorsunuz.Konuyu kendimce anladığım kadarıyla buraya yazıyorum.

Konusu

MC (ana karekter) birden uygulamasının garipleştiğini fark eder ve karşısına sohbet odasında Bilinmeyen adında bir kişiden mesaj gelir.Ana karekter bilinmeyen ile bir süre konuştuktan sonra bilinmeyen yardımda bulunmasını ve bir eve gidip şifreyi açıp içeri girmesini ister.(Tabi bu ev girme meselesini siz vereceğiniz seçeneklerde değiştirebilir ve sonu değiştirebilirsiniz.Ama bu kötü sona gider oyun başlamadan) Dediğini yapan ana karekter kendini bir an başka bir sohbet odasında başkalarının konuşmaları arasında bulur ve olaylar gelişir.

Konusunu kısaca böyle aktarabilirim size.Gelelim şimdik karekterlere.

Karekterler


Jaehee Kang

Kendisi Jumin Han'ın asistanı olur.25 yaşında.Oldukça iyi birisi.Deli bir Zen hayranı.Jaehee'nin rutinini oynamadığım için hakkında pek bir bilgim yok.Arkadaş olarak iyi.Rutininde ya arkadaş oluyoruz yada sevgili tam bilmiyorum.Noel Dlc'sinde yanağından öpüyor ana karekter Jaehee'yi kendisi ana karekterlerden birisi.


707

707'in asıl adı Saeyoung Choi'dir.Sohbetteki arkadaşları onun gerçek adını. Luciel diye bilirler.Ama gerçek adı değildir.Kendisi 21 yaşında bir hackerdir.Kedileri sever.Cipsinden asla vazgeçmez.Oldukça eğlenceli birisi.Rutinini oynadığımda gülümseyerek oynamıştım.Tam bir eğlence makinesi kendisi :)


Yoosung Kim

Kendisi şirin mi şirin birisi.20 yaşında bir kolej öğrencisi.Tam bir LOL oyuncusu.Ruletinde sevgili olduğumuzda romantik ama başka kişinin ruletini oynadığımızda ve arkadaş olduğumuzda gerçekten sıkıcı T-T


ZEN

Zen'in gerçek adı Ryu Hyun'dur.Ailesini küçük yaşta kaybetmiştir.23 yaşında müzikal aktördür.Hayranları çoktur.Sigara ve içki içer.Eskiden bir motorsiklet çetesinin üyesiymiş.Ana karektere hep asılır ve her cevap verişimizde artık nasıl bir düşünce yapısı varsa bir tuhaf olur.

Örnek

707 ruletinden bir bölüm

ZEN:''Sen 707 ile aynı evde misin?Ne yapıyorsunuz şimdi?''
ANA KAREKTER:''Kendimi 707'in kollarına attım''
ZEN:''Duyduklarım doğru değil dimi?O sana birşey yapmaz yapmaz değil mi?''
ANA KAREKTER:''Sadece şaka yaptım''

Gibisinden bir konuşma olmuştu hatırladığım kadarıyla.Aklında farklı farklı hayaller kuran birisi bana göre :D Ayrıca Jumin'le iyi anlaşamıyor.


Jumin Han

Kendisi zengin.27 yaşında.Kedisi 3.Elizebet'i çok seviyor.Tam bir kedi düşkünü diyebiliriz.Karekter olarak soğuk ve ciddi diyebiliriz.Rutinini oynamadım ama ileride açılınca bayağı bir romantik oluyormuş.Kendisi şarap içmeye bayılır. Zen'le arada sırada atışırlar.

Zen ruletini oynuyorsanız bir bölümünde zen'in evine gideriz yada o bizim evimize gelir.Bereber yaşamaya başlarız.Ruletin sonlarında Jumin tekrar eder hep

''Evlenmeden aynı evde yaşanmaz''

gibisinden yazılar yazar.


V

Gerçek adı Kim Jihyun.27 yaşında bir fotografçı.Rika ile nişanlılar.RFA'nın kurucularından birisi.Konuşma odasının sahibi gibi birşey.


Rika

V'nin nişanlısı.Kendisi okyanusta kaybolup gitmiş ölmüş sanırım.Ama çok kötü birisi benden söylemesi.Oyunu oynadığınızda görürsünüz.Böyle tatlış gözüktüğüne bakmayın.Tam delinin teki.


Bilinmeyen

Kendisi bir hacker.Karekter hakkında pek bir bilgi vermeyeceğim.Oyunda kim olduğunu öğrenirsiniz :D

Oyundan bahsedecek olursak sistem olarak.Telefonlarımızda nasıl chat uygulaması var aynı onun gibi.Ne zaman chat odası açılırsa o zaman girip konuşuyoruz karekterler ile.Onları arayıp mesaj atabiliyoruz.Ana karekterlere göre bi kötü bitiş,normal bitiş birde iyi bitiş var.Her birinin resimleri farklı.

Oyun içerisinden birkaç görüntü




Oyunu şiddetle indirmenizi tavsiye ederim efenim.Oyunun herşeyi dört dörtlük oynarken sıkılmayacağınızdan 100'de 100 eminim efenim :D


Bu güzel fan artıda paylaşayım dedim :D

Google Play


App Store


Pek bir inceleme gibi olmadı daha önce tanıtım gibi oldu sanırım.Aman olsun :D Yazımı burada bitiriyorum efenim bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)

67 yorum:

  1. Aman, aman, Unknown'um. Hikayesini beklediğim... Çatlak gülüşlü hacker'ım. :D Şimdi Bloom-chan, sen de bu oyunu seven birisin, her mesajının altında ettiğimiz kısa muhabbetlerden yola çıkarak bu sayfayı özgürce katledeceğim, bunun için lütfen kusura bakmayasın vede CANSIN! Unknown'um dedim, çünkü şu oyunu oynadığımda ilk oynadığım karakter olmuştu benim için, kısaydı aramızda ki ilişki, kötü sona ulaştırmıştı beni ama 'seni bekliyorum' dedirtmeden de edememişti. Oyunun başında iki seçenek sunuyorlardı biliyorsun, birisinde Unknown'a tuhafsın diye reddediyor, o apartman dairesine gitmemeye çalışıyorduk. Biraz oyun oynarken karaktere bürünürüm, daha doğrusu kendi kişiliğimi olduğu gibi karaktere aktarırım. O nedenle, ben olsam reddederdim diyerek daha oyunun başında reddetmiştim, tabii sonra iki seçenek sunduklarında kabul edip onunla gitmeyi tercih etmiştim. Neden Riv? Neden dersen. Baktım çok işsiz bir karakteri yönetiyorum, dedim bu kızcağız elalelim evinin önüne gidecek kadar işsizse asistanlığı kabul edelim bakalım. :D
    Gelelim kötü ending aldıktan sonra oynadığım ilk karaktere! Yoosung'du. Başta ısınamamıştım, dedim ne yılışık insan daha ilk konuşmamızda nasıl bir insansın der mi biri diye, derken baktım çocukta benim gibi. Kahvedir, gecenin körü pizza ve oyundur, Zen'e narsist demeleridir falan derken, favorim oldu Yoosung. (bir de şöyle bir şey var. Oyundayken daha seçeneği görmeden Zen'i sevememiştim. Ne narist eleman, yüzüne karşı demek isterdim, bizim arkadaş gibi -ki Riv o arkadaşla her konuştuğunda egoist der- dememle 'Such a narcissist' seçeneğini görüp 'oha diyebiliyor muşuuuz' diye sevinmiştim.) Oldu olmasına da başka karakteri inan ki zor seçtim Bloom-chan. Çünkü başka karakteri oynamak için en baştan başladığımda, yine Yoosung ile oyun muhabbeti yaptığımızdan her dördüncü günüden sonra yine karşıma Yoosung çıkıyordu. Hatta arkadaşım, kızım başka seçenek seçsene demişti de, ama o vakit kendim gibi oynayamam ki demiştim. Neyse, öyle böyle diğer karakterleri de oynadım. Fakat ne denli gecenin köründe oyun muhabbeti yapıyor olsak da, espri yönüyle ve kedi sevgisiyle burçdaşım 707'nin ayrı bir yeri var.
    Bu arada şu yazıyı yazmana inan çok sevindim. Hem de harika bir şekilde içeriğini yazmış ve resimleriyle de desteklemişsin. Imm; çok mu konuştum ne? Ben en iyisi kaçayım. Sağolasın Bloom-chan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yazını gülümseyerek okudum ve abow sen ilk oynadığında Unknow'la mı bitirdin :D O.o Ben daha hiç bilmeden başladığımda oyuna hemen kabul ettiydim direktiflerini bilmiyordum olumsuz cevaplar verebileceğimizi:D Bende çok istiyorum Unknow'un rutininin gelmesini hatta onunla birlikte rfa'daki herkesi hackerleyelim.Bizim karekterde kötü olsun Nihahah (kötü kadın müzeyyen gülüşü) :D Rutininde neler yaşadığını görmek isterdim açıkçası.Onunda rutinini yapacaklarına inanıyorum çünkü onun hikayesi bayağı bir açık oldu gerçi daha secret endingleri açmadım :D Yanlışlıkla bir tane açtım ondada Rika yaşıyor ve V ölüyordu.Unknow'dan başka V'nin de isterdim ruletini.Hatta bu oyuna başka karekterler bile getirilebilir bence.O kadar çok açıklık var ki oyunda konu bakımından yada ben öyle zannediyorum :D

      Sen Yoosung'u severek almışsın rutinini :D Ben saldım çayıra hangisi gelirse diyip herkese iyi davranıp kalp kazanarak ilk rutinimi oynamış ve bende Yoosung'u ilk oynayışımda kazanmıştım :D İnsan bi tuhaf oluyor ama sonradan sen Yoosung'la oyna alış ona sonrasında başka karektere geç insan bi tuhaf oluyor.Onu arkadaş olarak yazıyorsun ah ah :D Jumin ruletinin 6.günündeyim çocuğa neler yapıyorlar neler T-T İçimi acıttılar zalımler.Hele ki o Zen varya of of suratına yumruk atasım var.İnan bana sende Jumin'in rutinini oynadığında tekme tokat zen'e girişmek isteyeceksin T-T Olsun yav konuş upuzun ben hepsini okuyom :D Hoşumada gidiyor okumak dinlemek :D

      Aklıma gelmişken cheritz grubu sevgililer gününde de bence dlc yayınlayacaklar buraya yazıyorum :D

      Sil
    2. Ahaha dur bir o yöntemi deneyeceğim, daha Jeahe'nin kötü endingi var. Oyunu bitirir bitirmez herkesten kalp almaya çalışayım ben de, bakayım bana da Yoosung'mu çıkacak. :D Yoosung çıkarsa da sorun değil, normal ending'leri de almadım henüz oyunda, onu oynarım daha olmadı.
      Bu arada V'yi ben BTS'nin Suga'sına benzetiyorum. Hatta ilk karşılama chatinde görünce 'adamlar Suga'yı yapmış yaa! Tamam beyaz saçlımı elden kaçırdım ama gözümü sana diktim Suga görünümlü gözlüklüm' demiştim. Meğersem onun hem başı bir zamanların Rika'sı ile bağlıymış, hem de daha turu yokmuş. :( (Zalım kader)

      Hii, umarım, umarım! Yılbaşında koca, koca sürpriz yapıp üstüne birde kum saati verdiler. <3 Sevgililer gününde de beklerim. :D Zen'e gelince; Yoosung'u başta sevmemiştim, ama sonra favorim olmuştu da... Zen öyle değil. Başta da sevmedim, onu oynarken de sevmedim. U_U
      Şimdiden Jumin'e hak verdim. Elizabeth'in gücü adına, yanındayız Juminnn!

      Sil
    3. Normal endinglerde sanırım 10 kişiden fazla kişi çağırmayacakmışız partiye.Şu jumin bitsin bende Jeahee'nin iyi ending'i oynayacağım :D

      Hele bi şu V'ninde rutini çıksın Rikayı unuttururuz ona :DD

      Elizabeth powerrr :D Jumin'in rutininde Zen kedinin adını Maria antuanetle karıştırıyo jumin bi kızıyo bi kızıyo :D Bende Zen'i pek sevemedim çok yapışık geliyor kendisi bana.Ama bi konuda cesurmuş diyorum onun rutinini oynarken evimizin adresini kendisi bulmuş gelmişti evimize bi tek ona helal olsun derim diğer yaptıkları tırt kendisinin :D

      Sil
    4. Şu secret endingler rutinlerden ayrı mı yoksa onlarda rutinlerden sonra gerçekleşen şeyler mi? Bi çözemedim :D

      Sil
    5. Seven'ın ki ile bir geldi bana. Jumin'i oynamadığım için bilemeyeceğim. Mesela Searan'ı Vanderwood kaçırıyordu ya Seven sanıp. (ah ne üzülmüştüm ya. ama diğer yandan da gülüp duruyordum kötü adam kaçırıldı diye. :D) işte olaylar oradan devam ediyordu. ^^
      Şu kedi muhabbetini aklımda canlandırmaya çalıştım da, bayağı bir güldüm okurken. :D Zen'den beklenirdi. Ama sen git koskoca ELIZABETH'i karıştır. Olmaz ki.

      Sil
    6. He şimdi çaktım secret ending'i :D Komik ama yav düşünsene sen seven'i kaçırdığını zannediyorsun halbuki o searan ve kötü adam :DD

      Sil
  2. Aa bu arada Bloom-chan, ben senin yıl başını kutlamayı unuttum. :/
    Kusura bakmayasın ya, o kadar oyun hakkında çene çaldım en önemli konuyu atladım. Yeni yılın kutlu olsun, güzel bir sene geçirmeni dilerim. ~♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun yav önemli değil :D Bende senin yeni yılını kutlarım river >.< Umarım bol bol kar yağar ve okullar tatil olur :D

      Sil
  3. Yoosung yılbası

    http://i.hizliresim.com/VPkQ8R.png

    YanıtlaSil
  4. Jahee

    http://i.hizliresim.com/An9OVX.png

    YanıtlaSil
  5. http://i.hizliresim.com/9gnY1Q.png

    707

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben oyunu indirdim ve şuan 3. gündeyim bu rutinler ruletler kime yöneleceğimiz nasıl oluyor açıklarsanız çok sevinirim pek anlayamadım oyunu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu ilk kez oynuyorsanız oynadığınız rutinde üç kişi oluyor zen ,yoosung ve Jahee.Hangisinden son almak isterseniz ona iyi davranın diğerlerinden kalp almayın.Hep istediğiniz kişiden kalp alın 4.günün sonu 5.günün başlangıcında yöneleceğiniz kişinin rutini başlamış oluyor :)

      Sil
    2. Nayıııırrr ben şimdi 707 oynayamayacak mıyım? Casualda sürekli ona kalp alıyordum, sonra oyun bana kimsenin rutinini vermiyordu! ondan mıydı yani :( hatta sinirlenip oyunu silmiş işsiz gibi 4 kez yeniden başlamıştım...Agghhhh...Kalbim...Acıyor... Yaktın beni deep story şeyi!

      Sil
    3. Casualda 3 kişi Jahee zen ve Yoosung Deepte 2 kişi Jumin ve 707 :D İlk oyun sana casual storyi açıyor onu bitirince deep story başlıyor.Deep story de 707den kalp alıyorsan o geliyor :D Bu sadece başlangıç oyunun içerisinde kalp ağrıları daha çok olacak :DDDDD nihahah :DD bilgi vermiyorum oynaya oynaya görecen :D

      Sil
  7. Merhaba ben oyunu ilk defa oynadım ve 5. bölümde bad ending ile bitirdim rutinleri oynanamam için en baştam bir daha mı oynayacağim? oyunun sonunu gerçekten görmek istiyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rutinleri oynamak için oyunu her zaman ilk baştan oynamak gerekiyor.Bad ending aldığın için oyun muhtemelen seni ilk başa atmıştır.İstediğin kişiyle yeniden iyi geçin ve kalp al.Tabi bu her günü %30'dan fazla yaparak bitirmelisin.Eğer bitiremezsen bad ending alıp oyunu sona erdiremezsin.

      Sil
  8. Kalpler ne işe yarıyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her farklı renkteki kalpler bir kişiyi temsil ediyor misal sen ne kadar çok kırmızı alırsan 707 geliyor veyatta ne kadar çok yeşil alırsan kalp yoosung geliyor ve her seferinde kalp aldığımızda kalpleri toplayıp kum saati alabiliyoruz.

      Sil
  9. Bisey sormak istiyorum benim telefonumda chat odalarını veriyor fakat hepsine girip yazamıyorum normal mi bu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chat odalarına giriyorsun ve sadece karekterlerin konuşmaları oluyor değil mi? Bu normal çünkü chat vakitlerini kaçırıyorsun ve kaçırdığın içinde karekterler kendi aralarında konuşuyorlar.Chat açıldığında girmelisin yoksa yeni bir çhat açıldığında eskisine giremeyip kaçırıyorsun :)

      Sil
  10. Bir sorum olucaktı. Oyun sanırım 00:00 dan sonra 30 kum saati veriyormuş. Yeniyimde oyunda. Peki oyuna gitmrksekte onlar gelir mi yoksa almak için her gün girmek zorunda mıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu bir süredir oynamıyorum ama öyle kum saati hediye etmez oyun kolay kolay.Oyunu yeni indirip oynuyorsan oyun bi 20-30 kum saati veriyor.Başka kum saati satın almak istersende oyunun içerisinde ne kadar çok kalp kazanırsan o kalpler karşılığında kum saati alabiliyorsun ve kum saatlerini almanın bir yoluda oyuna gelen güncellemeler.Oyunun her güncellemesinde belli bir miktar kum saati veriyorlar.

      Sil
  11. Merhaba ben chat saatlerini kaçırıyorum bazen birkaç tanesine saatlerimi feda edip girdim aöa girmesem problem olur mu öyle devam etsem 4. gündeyim daha kimsenin rutini gelmedi kaçıncı günde geliyor acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Oyunun ilk günleri 4'üncü güne kaçırsanda pek bir problem olmuyor chat odalarını.Fakat 4'üncü günden sonra chatlere girmen gerekiyor kimin rutini geldiyse.Misal Yoosung'un rutini geldi genellikle onun chat odalarına girmeye çalış.Diğerlerini kaçırabilirsin.Ama çokta kaçırmamak lazım tabi.Belirli günler oluyor bu günlere göre iyi yada kötü son alıyorsun chat odalarına girişlere göre :)

      Sil
    2. Teşekkür ederiim gerçekten 😻

      Sil
  12. Merhaba~ Biraz geç kaldım sanırım ama olsundu yinede cevap verirsiniz dimi?
    Ya şimdi kimin rutinini oynuyorsak rutin bitince partiye davet ettiğimiz kişilerin üstüne tıklayıp kum saati alabiliyormuşuz Ben beşinin de rutinini bitirdim ama davet ettiğimiz kişilerin üstüne dokunarak kum saati alamıyorum...Bu konu da bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap veririm tabiki :)
      Normalde alınması lazım eğer daha önceden davetlilere basıp almadıysanız.Daha önceden alındığından ötürü rutini tekrar tekrar bitirip çağırsanız bile alamıyorsunuz kum saatini.Sadece tek seferliğe mahsus.Sanırım oyunda hata olabilir.Eğer hesabınız varsa oyun içerisinde silip tekrardan yükleyin eğer hesabınız yok ise misafir olarak oynuyorsanız bir sonraki güncellemeyi bekleyin belki düzelebilir.

      Sil
    2. Şimdi davetliler ekranına geliyorsunuz ya içlerinden birirnin küçük profil resmne tıklayın basın ardından tam profil resmi çıkacak orada aşağıda küçük kutucuğa basın misafirinizi kim çağırdıysa chatte o gelecek ve kısa bir konuşma olacak onları geçin ardından kum saati veriyor.Eğer vermiyorsa daha önceden alınmış yada oyunda hata vardır.

      Sil
  13. Casual story bittikten sonra deep story direk açılıyor mu yoksa yine 80 kum saati ile almak mı gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Casual story bittikten sonra deeps story direkt olarak açılmıyor.80 kum saati verdikten sonra deep story'i açabiliyorsun ve deep story tekrar oynamak istersende yeniden kum saati vermiyorsun.Bi nevi satın alınmış gibi alıyor oyun kum saati ile ve elinde duruyor.

      Sil
  14. Davetlilerin e maillerinden 3 tanesine yanlış cevap verdim galiba bi sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetlilerin e maillerinden 1 tanesine bile yanlış cevap verince davete gelmiyorlar.Bi sorun olmaz eğer çok davetli geliyorsa davete. Davetiyeye 10 ve üzeri kişi gelirse good endingle bitiyor.

      Sil
  15. Casual story bittikten sonra 80 kum saatimiz olmazsa tekrar oynamamız mı gerekir yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kum saati olmazsa bi nevi evet tekrar oynamak gerekiyor casual story'i.Çünkü chat üzerinden ne kadar kalp toplarsan (10 kalp=1 kum saati sanırım) o kadar iyi.Bazen bide oyun içerisinde chat yaptığın sıralarda ana ekranda cips paketi var zamanı gelince açtığında ordan da kalp gelebiliyor.O kalplerle de kum saati alabilirsin.Bazen oyuna güncelleme geliyor ve oradan da kum saati verebiliyor oyun.Onun dışında kum saatini para ile satında alabilirsin.

      Sil
    2. Teşekkürleerr ♡♡♡

      Sil
  16. Merhaba biraz değil baya geç oldu ama bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim.ben zen rutininin başındayım benim bu rutini iyi sonla bitirmek için ne yapmam gerekiyor?biliyorsanız lütfen söyleyin��������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zen'in rutinini iyi sonla bitirmek aslında çok kolay.Her karekterin 3 sonu var.(Unknow ve V'yi saymazsak) En iyi sonu almak için partiye tüm katılımcıların gelmesi lazım.İyi sonu almak içinse 10 partiye katılacak üyenin katılması lazım.10dan aşağı parti üyesi olursa zaten kötü sona gidiyor rutin.

      Parti katılımcıların mesajlarını doğru yanıtlamak istersen aşağıda mystic mesenger'in cevaplama listesinin adresi var oradanda bakabilirsin :)

      https://mystic-messenger.fandom.com/wiki/Guests

      Sil
  17. Merhaba oyuna yeni başladım ve bi sorum olucak cok geç yazdım umarım cevap verebilirsiniz :) ben 707 nin rutinine girebilmem için ne yapmalıyim yani ilk oyunda 707nin rutnine girilemediği gibi bi cevap vermişsiniz birisine ve ben ilk oyunda 707 yerine başka birinin rutnine girersem diğer oyunda da devammi ediyor yoksa resetmi atmam gerekiyor kafam çok kariştı şimdiden özür diler ve teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.Şimdi cevap yazabiliyorum kusura bakmayın.Şöyle bir şey aslında ilk etap rutinde Jaehee,Yoosung ve zen üzerinden ilerliyoruz. 5. günün ardından kimi istiyorsak ondan en çok kalbi yapıp onunla devam ediyoruz.Misal ben Zen'i seviyorum ve onun üzerinden 10 gün boyunca oynuyorum. 10.günün sonunda zen'in rutinini bitirirsem bu sefer oyun tekrar başlıyor ve 707 ile Jumin'in rutinine girmeye hak kazanıyoruz.Aslında oyun iki etaplı birinci etabı bitirrisen diğer etap başlıyor ve bu ikinci etapta 707 ye ulaşabiliyoruz. Rica ederim :)

      Sil
  18. Merhaba bu geç saatte olan chatroom olayını nasıl halledebilirim ve oyunu günün herhangi bir saati indirip oynamam sorun olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece geç saatte olan chat olayını ya zamanında girip chatroomda chat yapacaksın yada chat zamanı gececek ve geriye dönük chat room a girebilmek için belirli bir kum saati verip chatroomda chat yapacaksın.

      Sil
  19. Ya pardon ama diğer etap başlıyor demissiniz ama biz 80 kum saatine başlatmıyor muyuz? Bir de kum saati icin hileler var mı online hack hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlatmıyoruz diye biliyorum ben sonradan değişiklik yapılmadıysa.Oyunu indireli ve oynayalı bayağı bir zaman oldu ki... Eskisi gibi tat alınmıyor oyundan hep aynı şeyler...
      Kum saati hack olacağını sanmıyorum.Hack yapanlarıda banlıyorlar diye biliyorum.

      Sil
  20. yaa şey ksksk ben de casual storyde zenle oynuyorum (oyunu ilk defa oynayışım) sence zen routeu bittikten sonra yoosung ya da jaehee ile de oynamalı mıyım,, cidden zevkli ya da gerekli mi ksksks 11 gün boyunca her şeye tekrar tahammül edilebilir mi >_<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuzu şimdi görebildim.Jaehee en sona bırakılmalı bence yoosung ve 707 ikiside komedi :D yoosung ve 707 yi oynayabilirsin ğelnemek istersen eğer :)

      Sil
  21. oyuna yeni basladim da simdi hangi saatte chat oldugunu nerden bilicez ben heo kaciriyorum ve bildirim falam da gelmiyor ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar yorumunuzu şimdi görebiliyorum kusura bakmayın. mystic mesenger için rehber var onun linkini size atayım

      https://otomeobsessed.com/walkthrough-mystic-messenger-first-day-chats/

      telefon saatiyle rehberdeki saatler eşleşiyor

      Sil
  22. Merhabaaaa uygulamaya tekrar başladım.. ben sabah 5-7 arası uyuyup öğlen 3-4 gibi kalkan birisiyim ve 4. Günün yarısını chat tonlarını kaçırdım şimdi onun için kum saati almak istiyorum kontör ile alınabiliyor mu? Yardım pleaseeee siz nasıl alıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalarrr.yukarıdaki yorumunuza istinaden rehber atmıştım saat ve ce3vap rehberi sabah saatler ve sizin uyandığınız saatte birçok chat kaçırmış oluyorsunuz.Kum saatı almak kontörle olmmuyor Google Play üzerinden kart kaydedip oyuna para yatırmanız gerekiyor.

      Sil
    2. https://otomeobsessed.com/walkthrough-mystic-messenger-first-day-chats/

      rehberi tekrardan atıyorum

      Sil
  23. Merhaba oyunu ilk indirişim ve şuan 4.günün başındayım bu rutin olayı ne biraz anlatabilirmisin ve ben genelde hepsinden kalp alıyorum ama 4.gün olmasına rağmen herhangi bir uyarı gelmedi
    Yaniiiii şey bana oyunu anlatabilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.Oyun esas 5. gün itibari ile başlıyor. 4 gün boyunca ilk oynayışsa rutin olarak zen,yoosung ve Jaehee kazanabilme şansımız var.ilk etapta hangisinden fazla kalp aldıysak onun rutini geliyor mesela ben 4 gün boyunca zenden bir sürü kalp aldım ve 5 gün zen geldi.5 . gün itibaeri ile zen'in rutinini oynuyorum. daha sonra 5 gün daha oynuyorum ve toplam 10 gün oluyor ve oyun bitiyor. kişi rutini başladığı andan itibarende baloya ne kadar çok davetli gelirse o kadar iyi oluyor iyi son almış oluyoruz belli bir sayının altında gelirse orta ve hiç gelmezse kötü son alıyoruz.bir kişinin rutini bittiğinde oyuna tekrar başlamak gerekiyor ve tekrar aynı şekilde oynayıp hangisinden çok kalp alırsak onun rutini geliyor. oyunun 2. etabında da aynı şekilde 707 ve jumin den ne kadar çok kalp alırsak o geliyor.

      Sil
  24. Merhaba , oyunda 4.günüm oldu yani daha başı yinede herhangi bir dikkat şeysi veya rutin tarzında bir şey gelmedi ve genelde hepsinden kalp alıyorum Jumin hariç
    Kısaca şey bu rutin olayını ve oyunu biraz anlatabilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jumin oyunun 2 . etabında geliyor. ilk etap yoosung, zen ve Jaehee ardından 2 .etap 707 ve jumin geliyor. ilk etabı herhangi biriyle bitirdikten sonra 1 .etaptaki 2.etap başlıyor oyunda herhangi bir değişiklik yapılmadıysa eğer

      Sil
  25. Merhaba oyuna yeni başladım ve bir şey sormak istiyorum. 1.gün herkesle konuştuğum halde altta sadece %52’si dolu gözüküyor 2.gün de aynı şekilde ve 2.günün bi kısmını açmak için 30 kum saati istiyor ve bende 9 tane var şu an oyunda hiçbir şey yapamıyorum. Eğer bu konu hakkında bir şey biliyorsanız cevaplayın lütfen. Şimdiden teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar o yüzdelik dilim günde kaç sohbet odasına girdiğini gösterir.her chat odası günün belirli bir saatinde açılıyor mystic messenger guide diye yazarsan her günün sohbet saatleri çıkıyor googlede. farklı günlere geçmek içinde mesela ben çarşamba günü 1.günü oynadım bitti.perşembe günü 2.günü oynamam ve chate girmem gerekiyor.yani yeni gün için kum saati harcamaya hiç gerek yok. birde hergün bir kaç chat kaçırdın diyelim belirlki sayıda kum saati vererek açabiliyorsun.yeterli sayıda kum saati yoksada satın alman gerekiyor :)

      Sil
    2. Merhaba bir şey soracağım herhangi birinin rotasını bitirdikten sonra o rota kaydediliyormu veya kaydetmemiz gerekiyormu ve bazı günlerde karşıma kilit çıkıyor ve mecburen kabul ediyorum devam etmek için onu anlamadım

      Sil
    3. Merhabalar bilgilerin silinmemesi adına kayıt edebilirsiniz kayıt işlemi var diye hatırlıyorum

      Sil
  26. mmm merhabalar, anlayamadığım bir şey vardı. şu anda zen rutininin 7. günündeyim ve chat room timingsde belirli bir saatte iki bad ending olduğunu belirtmişler ama ben normal bir şekilde geçmeyi başardım, sadece karşıma devamının kilidini aç yazısı çıktı ve benden kum saati talep etmedi. bu bir şeyleri başardığım anlamına mı geliyor anlayamadım.. ayrıca zen rutini bittiğinde ikinci etap nasıl oluyor anlatabilir misin acaba? jumin'i kaçırmak istemiyorum da uwu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar oyunu kaç zaman önce oynadım hatırlamıyorum ama ben 2 bad ending'i de almadım zende ikinci etap jumin ve 707 etabı zaten jumini istiyorsan ona uygun cevaplar vermen lazım.

      Sil