Istekleriniz Dersler Programlar Oyunlar Incelemeler Cover Şarkılar ve Dublajlar

9 Nisan 2015 Perşembe

♥ Gifli İcon Yapımı ♥


Herkese merhabalar efenim.Öncelikle sizler için yaptığım gifli iconları namıdiğer hareketli resimli avatarları sunmak istiyorum :D



Sonunda bu güzellikleri yapmayı öğrendiğim için kendimi kutluyor ve alkışlıyorum.Ne zamandır yapmayı istiyor ama yapamıyordum.Gifli icon yapanlarada gözlerim ekrana yapışıyormuş gibi bakıyordum.Evet işte buna son :D Gelelim bu iconları ben nasıl yaptım.Öğrenmişken size öğretmemek ayıp olur benim için.

Evet ilk önce bilgisayarımızda yüklü olan Photoshop programını açalım.Tahminlerime göre photoshopların geneli aynı olduğu için yaptığım işlemlerin aynısını sizde farklı photoshop (cs4 ve cs5 olabilir) programlarında yapabilirsiniz.Bende photoshopCs4 olduğu için onu açıyorum.

Şimdi photoshopta gif yani hareketli resim açmadan önce bilgisayarınızda QuickTime Player programının kurulu olmasına dikkat edin.Program kurulu değilse photoshopta gifler açılmaz.

Gifli resimleride Tumblr sitesinden bulabilirsiniz.Her türlü gif çıkıyor arattığınız takdirde Tumblr'da :D

Programı açtıktan sonra şu adımları yapalım.


Video Frames to Layer tuşuna bastıktan sonra resim seç ekranı gelecek oradan icon yapacağınız gifi seçin.Seçtikten sonra karşımıza şöyle bir ekran gelecek.


Tamam tuşuna bastıktan sonra gifimiz açılacak.Photoshopta giflerde animasyon sürelerini gösteren yeri ayarlamak için Pencere---->Animasyon'a tıklamanız yeterli pencere açılıyor.Gifimizi açtıktan sonra Dosya----->Yeni tuşuna basıyoruz photoshopta ve 140x140 boyutlarında yeni bir sayfa açıyoruz.Sayfayı açtıktan sonra tekrardan gifin bulunduğu sekmeye gidiyoruz programda ve sekmeyi tutup programın ortasına bırakıyoruz.



Bıraktığımızda karşımıza şöyle ekran gelecek şimdi ekranın sağ yan tarafında duran resimleri 140x140 boyutlarında açtığımız resme atacağız.




Resimleri attıktan sonra gif sekmesini kapatalım çünkü onla işimiz bitti.Şimdi resimleri attığımıza göre boyutunu ayarlayalım.


Yuvarlak içine aldığım yere basalım ayarlama çıkacak resmin çevresinde.Yerleştirdikten sonra yukarıdaki tiki kaldırıyoruz.Şimdi aşağıda animasyon sekmesinde sağ yanda kaç tane katman görüyorsak o kadar sekme açacağız.Oda şurdan olacak.


Sekmeleri açtıktan sonra şimdi eşleştirmeleri yapacağız.Animasyondan bir resim sağ yandaki bir resimle eşleşecekYani şöyle.



Bu böyle taki resimler bitesiye kadar devam edecek.


Resim eşleştirmeleri bittikten sonra animasyon sekmesinde resimlerin altındaki sürelere tıklıyoruz ve onu 0.01 saniye yapıyoruz bütün animasyon sekmesindeki resimler için.Yaptıktan sonra ister kayıt edersiniz istersenizde iconunuza çerçeve ekleyip öyle kayıt edersiniz.İcon çerçevelerinide aşağıda tıkla yazan yerden indirebilir.Dosya---->Yerleştire tıklayıp çerçeveyi bulup tıklayıp katmanlarda çerçeveyi tutup ilk başa atarak çerçevenin görünmesini sağlayabilirsiniz.Çerçevenin gözükmesi için animasyondaki 1.kereye gelip oradan tutup çerçeveyi en üste taşıyın sağ tarafta bütün karelerde çerçevenin gözümesi için.Şimdi nereden indireceğinizi veriyorum.


Dediğim gibi ister çerçeve koyar kaydeder ister çerçevesiz kaydedersiniz.Şimdi bu iconu nasıl kayıt edeceğiz.


Tıklıyoruz ve karşımıza şöyle bir ekran gelecek.


Save'ye tıklıyoruz.Ardından 2 ekran gelecek onlara peş peşe tamam tuşuna basın iconunuz resimlerinize kayıt olacak.Şimdi resmimizi görelim.


Sonucunda böyle güzel bir gifli iconumuz oluyor :D 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın efenim  :D

1 yorum:

  1. bloomchan ben blogumun tepesinde ki resmi değiştirmek istiyorum (adı boşluk fotosu falan sanırım) ama hiç beceremiyorum böyle işleri. oradakini de bir arakdaşım yapmıştı. nasıl yapılacağı ile ilgili blogunda bir yazı var mı ya da bana nasıl yapacağıma dair yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil